Månedsbrev for desember.

Da er vi allerede i desember. Tiden løper raskt mot jul og nyttår. Her er litt om hvordan november har vært og hva vi tenker om desember.

På skogsbarna i november har vi hatt fokus på vennskap og å forebygge mobbing. Barna er blitt bevisste på at vi ikke skal stenge hverandre ute og har fått være med hverandre i litt uvanlig sammensatte grupper. Vi har satt sammen barna som kanskje ikke "henger" mest sammen til vanlig og hatt mange lærerike turer, opplevelser og samlinger. De store må passe litt ekstra på de små og de minste har noen å strekke seg etter. Vi stiller ofte spørsmålet: Hvordan vil du at andre skal være mot deg og vi lærer nye ting hver dag. Disse samtalene prøver vi å flette vi naturlig inn sammen med de daglige gjøremålene og planene. Det er lærerikt for både de voksne og barna å ha et slikt fokus og vi fortsetter med dette i desember, da med litt nye sammensetninger av gruppene.

Vi skal også fortsette med eventyrene våre. Vi har funnet frem en del eventyr og spedd på med artefakter. Det synes barna er veldig moro. Både de store og de aller minste lykkebarna. I et et språkutviklingsperspektiv er det lærerikt for barna å ha håndfaste gjenstander man kan ta og føle på når man hører historier. Begreper setter seg lettere da. I tillegg er det jo veldig spennende å få delta og vi merker at barna kan spinne videre på historien når de leker etterpå. Særlig de største. I skogen kan vi finne gjenstander selv. En kongle er en perfekt geitebukk og en gammel råtten stubbe er et skummelt troll.

Desember er jo julemåneden og det blir selvsagt pynting, juleverksted, sang og kalenderåpning. I tillegg forteller Målfrid historien om Simon i stallen på flanellograf. Det gleder vi oss like mye til hvert år.

Det tradisjonelle julebesøket i Flosta kirke utgår i år grunnet korona-viruset, men vi har vært så heldig å få presten på besøk. Hun kommer og forteller om hva som er julens budskap. Her vil hun flette inn tema som vennskap, bærekraft og utestenging. Det setter vi veldig pris på.

Vi skal også snakke litt om hvordan man feirer jul i andre kulturer. Eller ikke feirer jul :-)

Vi har 3 bursdagsbarn i desember. Hipp hurra for Ellinor som blir 4 år gammel og Theo og Hanna som begge blir 3 år gamle. Det skal selvsagt markeres. :-)

Litt praktiske opplysninger til sist.

- Foreldresamtaler blir avholdt i januar for de som ønsker det. Vi sørger for gode avstander og renhold     mtp smittevern. Forslag til tidspkt kommer ila desember.

- Vi er opptatt av å følge regjeringens anbefalinger i forhold til smittevern. Vi ansatte tilstreber å holde avstand til hverandre, vi har god hygiene, rengjør utsatte flater så ofte vi kan og holder oss hjemme ved sykdom. Det er viktig at dere gjør det samme. Når det er sagt synes vi dere gjør en flott jobb med dette. Når det gjelder barna, teller alle 20 som en kohort. Dette er godkjent av kommunen. For oss er det praktisk mtp å utnytte personalet på en god måte. Vi voksne bytter da, som dere har erfart, noe mellom våre to avdelinger.

- Alle har fått lapp om fridager i desember. Vi vil gjerne ha svar så fort som mulig, takk. Kanskje vi kan avvikle litt ferie i personalgruppa. Det ser vi.

- 9. desember bader vi. Hiv dere gjerne med. Vi prøver å få en dag til i desember. Da gir vi beskjed.

- John er fortsatt styrer, da Wibekke er sykmeldt. Hvis dette endrer seg gir vi beskjed.

Følg ellers med på ukeplanen for info om hva som skjer og så snakkes vi jo stort sett daglig om det er noe.

Ha en riktig god jul og et godt nytt år.