Organisering, hva vi vektlegger og årets tema fra høsten.

Denne høsten har vi totalt 17 unike barn å glede oss over. Vi har barn fra ca. 8 måneder til 6 år. De minste har sin egen småbarnsavdeling. Vi er bevisste på å samarbeide på tvers av avdelingene, da vi ser en positiv effekt av det både for barn og voksne. Åpningstidene er fra klokka 7.00 - 16.45

 

Velkommen til oss.

Skogens Lykke ble etablert i 2010 og vi har hele tiden hatt dyrehold som en sentral del av vår barnehagehverdag. Vi fokuserer på utvikling av ansvarsfølelse i forhold til dyreholdet, evne til omsorg for dyra og det å lære seg å forstå og sette seg inn i deres situasjon. Det samme som vi øver på i forhold til medmenneskene rundt oss.

Temaet for barnehageåret 2018 - 2019 er bærekraftig utvikling. I den sammenheng har vi fokus på gjenbruk, fornuftig bruk av ressurser, resirkulering og vi skal også se på de forskjellige kretsløpa som vi omgir oss med i både store og små sammenhenger. Vi kommer til å spesifisere og detaljplanlegge dette gjennom vår årskalender og månedsbreva med planlegging av det pedagogiske opplegget. Hele veien knytter vi planlegginga opp mot den nye rammeplanen.

Vi er veldig stolte av å ha blitt en del av Moland Landbrukslag som vi med glede er med på å delta i. Barna får være med på luking og høsting. Bildet over er fra en nydelig sommerdag der og avlingene bugner og trives allerede det første året og det er vi takknemlige for.

Til dere som ønsker å lese mer om landbrukslaget og bakgrunnen for dette er det link her: https://arendalstidende.no/magasin/hippiebevegelsen-pa-jordet/ 

Visjonen vår er:

Trygge omgivelser gir de beste forutsetninger for personlig vekst og vilje til utfoldelse.

Når barna er trygge vil de også utvikle seg og tørre å ta en utfordring.

Vennskap, mestring og livsglede står i høysetet.

 

Barnehagen vår er bygget på en idyllisk gammel tomt midt i flotte fritidsområder. Vi har mange muligheter med 20 mål tomt/skog. 

Vi har også kort vei til sjø og fjord. Vi reiser på båtturer med de eldste barna og gleder oss over de mulighetene det gir oss.

Barnehagen forsetter også med tett svømmeopplæring av de eldste barna i bassenget på Flosta skole ca. en gang per uke. 

Til høsten planlegger vi å starte opp igjen med ponniklubb for førskolebarna og vi gleder oss til å flytte de tre ponniene tilbake til barnehagen, nå er de igjen på ferie i Telemark.

Hvert år ser førskolegruppa fram til å bli rosaruss. Noen av måla for knutereglene bortsett fra moro og gøy, er at de skal være med å ta vare på de som er på Lykkebarnas avdeling og få litt oppgaver i forhold til disse små, og ta vare på natur og miljø med for eksempel plukking av søppel og gjenbruk.

Vi tenker aktivt i forhold til fagområdene vi har å forholde oss til, og fletter det inn i alle pedagogisk tilrettelagte oppleggene.

I forhold til innovasjon er målet å gjøre hverdagen enklere og bedre for familiene. 

Derfor har vi kommet fram til en del idéer som skal ut i praksis.

  • Fra september 2018 kan dere sende handleliste til Matkroken i Kilsund og hente varene her i barnehagen samtidig som dere henter barna deres.
  • Vi tilbyr barna hårklipp på deres premisser. Vi tilrettelegger for en salongfølelse.
  • For å glede dere voksne kan dere fylle opp kaffekoppen deres på morgenen.
  • Vi leier ut barnehagelokalet til de som er tilknyttet barnehagen.

Bruktmarkedet har slått an og har kommet for å bli.

Det skal være en god følelse å ha barna i Skogens Lykke Barnehage 💗