Organisering, hva vi vektlegger og årets tema fra høsten.

Denne våren har vi totalt 19 unike barn å glede oss over. Vi har barn fra ca. 8 måneder til 6 år. De minste har sin egen småbarnsavdeling. Vi er bevisste på å samarbeide på tvers av avdelingene, da vi ser en positiv effekt av det både for barn og voksne. Åpningstidene er fra klokka 7.00 - 16.45

Velkommen til oss.

Skogens Lykke ble etablert i 2010 og vi har hele tiden hatt dyrehold som en sentral del av vår barnehagehverdag. Vi fokuserer på utvikling av ansvarsfølelse i forhold til dyreholdet, evne til omsorg for dyra og det å lære seg å forstå og sette seg inn i deres situasjon. Det samme som vi øver på i forhold til medmenneskene rundt oss.

Temaet for barnehageåret 2019 - 2020 er kysten vår og livet i havet. Vi har en rik kulturarv i forhold til sanger, historie, kyst - og kultursamfunn. Dette fordyper vi oss i på en undrende, utrorskende, leken, engasjert og praktisk måte. Ett spennende tema kombinert med gjenbruk, barn i samspill med dyr og natur, samt vårt engasjement i Moland Andelslandbruk der vi deltar med barna. Hele veien knytter vi planlegginga opp mot rammeplanen.

Vi er veldig stolte av å ha blitt en del av Moland Landbrukslag som vi med glede er med på å delta i. Barna får være med på luking og høsting. Bildet over er fra en nydelig sommerdag der og avlingene bugner og trives allerede det første året og det er vi takknemlige for.

Til dere som ønsker å lese mer om landbrukslaget og bakgrunnen for dette er det link her: https://arendalstidende.no/magasin/hippiebevegelsen-pa-jordet/

Visjonen vår er:

Trygge omgivelser gir de beste forutsetninger for personlig vekst og vilje til utfoldelse.

Når barna er trygge vil de også utvikle seg og tørre å ta en utfordring.

Vennskap, mestring og livsglede står i høysetet.

Barnehagen vår er bygget på en idyllisk gammel tomt midt i flotte fritidsområder. Vi har mange muligheter med 20 mål tomt/skog.

Vi har også kort vei til sjø og fjord. Vi reiser på båtturer med de eldste barna og gleder oss over de mulighetene det gir oss.

Barnehagen forsetter også med tett svømmeopplæring av de eldste barna i bassenget på Flosta skole ca. en gang per tredje uke.

Ponniene våre er trygge, menneskekjære og veldig glad i kos. Speedy trekker med vogna si og det finnes nesten ikke noe gøyere enn å sitte i den. I beitesesongen er ponniene våre i Telemark.

Hvert år ser førskolegruppa fram til å bli rosaruss. Noen av måla for knutereglene bortsett fra moro og gøy, er at de skal være med å ta vare på de som er på Lykkebarnas avdeling og få litt oppgaver i forhold til disse små, og ta vare på natur og miljø med for eksempel plukking av søppel og gjenbruk.

Vi tenker aktivt i forhold til fagområdene vi har å forholde oss til, og fletter det inn i alle pedagogisk tilrettelagte oppleggene.

I forhold til innovasjon er målet å gjøre hverdagen enklere og bedre for familiene.

Derfor har vi lagt til rette for en del goder:

• Matkroken i Kilsund tilbyr gratis å levere mat hit så dere kan hente varene her i barnehagen samtidig som dere henter barna deres. Dere sender handleliste og vi oppbevarer maten i kjølerom/frys.
  • Vi tilbyr hårklipp av barna, Wibekke klipper.
  • Kaffeglade foresatte får kaffe med seg på morgenen.
  • Vi leier ut barnehagelokalet til de som er tilknyttet barnehagen (bursdagsfeiring, konfirmasjon etc).

Bruktmarked ble innført i 2017 og er basert på å gi bort det man ikke har bruk for av klær og utstyr og forsyne seg med det man trenger. Genialt med tanke på barna som vokser fort og miljøet.

Det skal være en god følelse å ha barna i Skogens Lykke Barnehage 💗Velkommen til oss!